B1 SINIFI EHLİYET ALMAK İÇİN ŞARTLAR NELER?

16 yaşını doldurmuş bireylerin 4 tekerlekli 15 kv geçmeyen güçlerdeki motosikletleri kullanma yetkisini veren ehliyet tipidir.

 0  28
B1 SINIFI EHLİYET ALMAK İÇİN ŞARTLAR NELER?

Ehliyet sınıflarının arttırılmasının sebebi ise römorklu araçlar ile elektrikli bisiklet gibi araçların da fazlaca olmasından kaynaklanmaktadır.

B sınıfı ehliyetlerde kendi içlerinde farklı bölümlere ayrılmıştır. B1, BE, B şeklinde düzenleme yapılmıştır. Bunun sebebi de ehliyetlere yaş sınırı gelmesinden kaynaklanan bir durumdur.

B1 Ehliyet Nedir, Nasıl Alınır?

B1 ehliyetler halk arasında çoğunlukla B ehliyetler ile karıştırılabilmektedir. B1 sınıfı ehliyetler motor gücü 1 Kv ağırlıkları ise yaklaşık 400 kilogramı geçmeyecek şekilde olan 4 tekerlekli motosikletler için alınması gereken ehliyet çeşididir. 

Eğer bu 4 tekerlekli motosikletler yük taşımak için kullanılıyorsa o zaman 550 kilograma kadar çıkabilmektedir. 

B1 ehliyetini almak için gereken şartlar;

Kişilerin 16yaşını doldurmuş olması gerekir.
En az ilkokuldan mezun olmuş olması gerekmektedir.
B sınıfı ehliyetler bilindiği gibi otomobil ve kamyonet kullanmak amacı ile alınan ehliyetlerdir. B1 ehliyeti ise 4 tekerlekli motosikletlerin kullanımı amacı ile alınmaktadır. 

B1 Ehliyet Hangi Araçları Kullanabilir?

Ocak 2016 yılından sonra ehliyet alımlarında bazı değişiklikler yapılmıştır. Günümüzde 18 farklı adet ehliyet sınıfı bulunmaktadır. Trafikte kullanılan araçların çeşitlerinin fazlalaşması sebebi ile böyle bir değişikliğe gereksinim duyulmuştur.

B1 sınıfı ehliyet, motor gücü yaklaşık 15 kv olan ağırlıkça da en fazla 400 kg olan 4 tekerlekli motosikletlerin kullanılabilmesi amacı ile alınmaktadır. Bu araçlar ile eğer yük taşıma yapılacak ise o zaman motosikletin ağırlığı 550 kg kadar olabilmektedir. B1 ehliyet almak isteyen kişilerin en az 16 yaşını doldurmuş olması gerekir. 

B1 SINIFI EHLİYET FİYATLARI

Sürücü kursu: 7.048 TL
Teorik ders saat ücreti: 50 TL
Ders ücreti: 1700 TL
Direksiyon ders saat ücreti: 382 TL
Ders ücreti: 5,348 TL

B1 SINIFI EHLİYET HARÇ FİYATLARI

Harç Ücreti: 4.154,70 TL
Değerli Kağıt Bedeli: 624 TL
Vakıf Payı: 145 TL
Toplam: 4.923,70 TL

EHLİYET SINAVI GİRİŞ ÜCRETLERİ

Ehliyet harçları devlete, ehliyet sınavı ücreti ise MEB’e ödeniyor.

İlk defa ehliyet alanlar için Teorik Sınav Giriş Ücreti: 120 TL
Direksiyon Sınav Giriş Ücreti: 160 TL
Ehliyet yükseltmek için Direksiyon Sınav Ücreti: 160 TL

Tepkiniz Nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

ehliyet Ehliyet ile ilgili tüm bilgileri en doğru, en detaylı ve göz alıcı şekilde sizlere sunmak. Ehliyet ve araç sürüş ile ilgili merak ettiğiniz her sonun cevabını ehliyet.info üzerinden verebilmek ve bu alanda tüm isteklerinizi karşılayabilmek için ekip arkadaşlarımız ile birlikte sürekli güncel verileri sizlere sunuyoruz.